בין אם את מנסה להקלט להריון ובין אם את רוצה למנוע מהריון,
חשוב שתדעי מתי את מבייצת!

אבל רגע לפני,
מה זה בעצם ביוץ?
הביוץ הינו תהליך שמתרחש פעם במחזור (מבולבלת? תקראי את הפוסט על המחזור החודשי ותחזרי לפה),
בו משתחררת ביצית בשלה מהשחלה ומתקדמת לעבר החצוצרה כדי להתאחד עם בחיר ליבה- הזרע!
הביוץ מתרחש כ-14 ימים *לפני* הופעת הווסת, מה שאומר שמועד הביוץ שלך תלוי באורך המחזור שלך (אם למשל המחזור שלך אורך 30 ימים, תבייצי ביום ה-16).
זהו בעצם חלון ההזדמנויות בו הסיכויים להרות הם הגבוהים ביותר (ובדיוק הזמן להמנע מקיום יחסים לא מוגנים אם הריון הוא הדבר האחרון שאת רוצה כרגע).


אוקיי, מובן… ואיך תדעי שזה קורה?
1. ההפרשות שלך משתנות: סביב הביוץ תוכלי לשים לב לשינוי בצבע ובמרקם ההפרשה מצוואר הרחם שלך: ההפרשה כעת שקופה, ״חלקלקה״ כמו נוזל סיכה ובעלת מרקם דמוי חלבון ביצה. תוכלי לבדוק את ההפרשה ע״י מתיחה שלה בין שתי אצבעות - היא תמתח בקלות רבה ולא ״תיקרע״.
2. חום הגוף שלך עולה: אם תמדדי חום מידי בוקר עם היקיצה (עוד לפני שבכלל קמת מהמיטה ובשעה קבועה)- תראי שחום הגוף שלך נשאר דיי קבוע ולא משתנה מלבד לפרק הזמן שמיד לאחר הביוץ- רמות הפרוגסטרון עולות במטרה ״להחזיק״ הריון וכתוצאה מכך טמפרטורת הגוף עולה (במידה וההריון נקלט חום הגוף גם ישאר גבוה לאחר מועד קבלת הווסת- שלא תגיע).
3. החשק המיני שלך מתגבר: הגיוני מאוד שבזמן בו הגוף שלנו הכי פורה, החשק המיני יעלה. מי שאחראי על כך אלו רמות הורמוני המין שמזנקות בפרק הזמן הזה.
4. את חשה בכאבים בבטן התחתונה, לרוב בצד אחד (הצד ממנו את מבייצת). לעיתים יכול להופיע גם דימום מועט (עם או בלי כאבים).
5. בדיקות ביוץ ביתיות: בעיקר אם את מנסה להכנס להריון, אני בעד בדיקות ביוץ ביתיות. הבדיקה הביתית היא לרוב בדיקת שתן שמודדת את רמת ה-LH ונותנת אינדיקציה בכל זמן שתרצי לבצע אותה (גם לזה יש ״חוקים״- לא ניתן לבצע כבדיקה חד פעמית אלא יש לבדוק לאורך מספר ימים ולעיתים גם לאורך כל החודש, יש לבצע בשעה קבועה ועוד).

האם את יודעת מתי את מבייצת?
ואם לא- האם מעכשיו תתחילי לשים לב לביוץ שלך?
מגיע לו שתתייחסי אליו :)

הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.